Cart

DOE DE HUIDDETOX

Ken je het gevoel dat je na het douchen zo snel mogelijk een crème op je gezicht wilt smeren? Omdat je huid trekkerig of branderig aanvoelt? Of heb je ook zo’n glimmende T-zone in je gezicht? Dat heeft te maken met minerale oliën, een veelgebruikt ingrediënt in cosmetica.

Minerale olie (ook wel paraffine, vaseline of mineral oil genoemd) is een afvalproduct uit de olieindustrie en vaak de basis voor een crème. Helaas. Want minerale olie sluit je huid af met een waterdicht laagje, waardoor je huid niets meer kan opnemen of uitscheiden. En laten dat nou twee van de drie belangrijkste functies zijn van je huid.

Het gevolg van het smeren van minerale olie is dat je huid uit balans raakt. Hij wordt droger (en veroudert dus sneller) of juist vetter dan ‘ie van nature is, je krijgt verstoppingen en het allerbelangrijkst: je huid raakt verslaafd aan het gebruik ervan. Dat merk je wanneer je ermee stopt, of zoals na het douchen. Trekkerig, droog, velletjes of juist pukkels kunnen dan ontstaan, waardoor je het liefst gauw weer wilt smeren. Bij gebruikers van lipbalsem is

Hoe kom je hier nou van af? Doe een detox van je huid, door de volgende stappen te volgen:

Je stopt met het gebruik van alle producten (dus ook make-up, foundations en zonnebrandproducten) waar een van de volgende ingrediënten op de lijst staat:
– mineral oil
– paraffine/paraffinum/paraffinum liquidum
– microcristallijne wax/cera microcristallina
– petrolatum
– vaseline
– ozokerit/ceresin
– dimethicone/cyclomethicone (dit is siliconenolie en heeft in lichte mate hetzelfde effect)

Je gaat je huid twee keer per dag goed reinigen met een (schoon) reinigingsproduct en een tonic (of toner) om de zuurgraad van je huid weer op het juiste niveau te brengen. Als extra reiniging is het goed om eenmaal per week een exfoliant gebruiken.
Het reinigen hou je minimaal twee, liefst vier weken vol, zónder het gebruik van een crème. In gemiddeld 28 dagen hebben alle huidcellen in je gezicht zich vernieuwd en in die periode heeft je huid zich ontdaan van de meeste resten synthetische stoffen, parfums en minerale olie.

De eerste paar dagen zul je misschien een trekkerig gevoel kunnen hebben, of kunnen bultjes, puistjes of juist drogere plekjes ontstaan. Schrik hier niet van, maar geef het wat tijd en je zult zien dat je huid weer langzaam in z’n natuurlijke balans komt. Je huid is gezonder, schoner en functioneert beter dan daarvoor. En dat is een huid die er langer jonger uitziet, niet meer glimt maar glanst en straalt!

Contact

C. Cosmetics and Care

c@cosmeticsandcare.com

Log in

19 − vijftien =

Winkelmand

Mis niets meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang o.a. tips en acties.