Cart

F.A.Q.

1. Minerale make-up, heeft dat iets te maken met minerale olie?

Nee, minerale make-up is gemaakt van natuurlijke mineralen en natuurlijke pigmenten. Minerale olie is een afgeleide van aardolie en is een vet of was, zoals paraffine of vaseline. Minerale make-up sluit de huid niet af, minerale olie wel.

2. Wat is het verschil tussen natuurlijke en biologische cosmetica?

De kreet “natuurlijk” mogen fabrikanten al op de verpakking zetten als een gering percentage ingrediënten van het product van natuurlijke oorsprong zijn. Wij verkopen alleen producten die helemaal of bijna helemaal natuurlijk zijn en van die natuurlijke ingrediënten is alles of een gedeelte biologisch geteelt. Dat percentage biologische ingrediënten (soms zelfs tot 99 of 100%) staat op de verpakking van bijvoorbeeld een Ecocert gecertificeerd product. Als je hierover vragen hebt, kun je altijd naar onze winkel bellen voor meer informatie.

3. Ik heb een droge huid, welke producten zijn het best geschikt?

Een droge, vochtarme huid wordt bijvoorbeeld nog wel eens verward met een een droog huidtype. Beiden hebben een andere verzorging nodig. Om een goede huidanalyse te kunnen maken raden we aan om een van onze specialisten naar je huid te laten kijken. Bij elke gezichtsbehandeling zit zo’n huidanalyse en -advies. Dus maak tijd voor jezelf en kom een keertje langs voor uitgebreide informatie en een persoonlijk huidverzorgingsadvies!

4. Verkopen jullie ook Dr. Baumann producten?

Deze producten mogen we niet in onze webshop verkopen, maar als je contact opneemt met de winkel kunnen we de producten van Dr. Baumann naar je toesturen.

LET OP:

bij het overstappen van reguliere producten op natuurlijke cosmetica kan de huid soms een reactie geven. dit komt doordat je huid zich herstelt van het gebruik van minerale olien en/of synthetische ingredienten. dit is een soort ontgiftingsreactie en kan bestaan uit een drogere huid, schilfertjes, trekkerig gevoel of pukkeltjes. maak je geen zorgen, het is tijdelijk. vaak merk je ook niets, maar bij twijfel of vragen, stuur een email naar c@cosmeticsandcare.com voor professioneel advies.

Contact

C. Cosmetics and Care

c@cosmeticsandcare.com

Log in

5 × 4 =

Winkelmand

Mis niets meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang o.a. tips en acties.